Çocuklar İçin Deprem Kitabı

Çocuklar İçin Deprem Kitabı Naci Görür Yayınevinden satın almak için tıklayınız. Ülkemizde deprem gelir geçer bir olay sanılıyor. Halbuki deprem, bu ülkenin bir gerçeği. Milyonlarca senedir devam ediyor ve devam edecek. Depremlerin verdiği zararı en aza indirmek ise mümkün. Bunu yapmanın yolu, öğrenmekten geçiyor. Eğer yeterli bilgi edinir ve öğrendiklerimizi hayata geçirirsek deprem artık korkulacak bir şey olmaktan çıkar. Prof. Dr. Naci Görür 'ün yazdığı bu kitap, bizleri deprem hakkında bilinçlendirecek, depremi anlamamızı sağlayacak; doğru bilinen yanlışları, yapılması gerekenleri anlatacak. Haydi hep birlikte depreme karşı dirençli bir ülke inşa edelim. Yılı: 2023 Yayınevi: Doğan Çocuk ISBN: 9786253940386 Ebat: 165 x 240 mm Sayfa Sayısı: 48 *Doğan Çocuk WEB Sitesi'nden alınmıştır.

Marmara Denizinde Deprem Potansiyeli

Marmara Denizinde Deprem Potansiyeli Naci Görür Yayınevinden satın almak için tıklayınız. Kitap, Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyesi Prof. Dr. Naci Görür'ün, 26 Mayıs 2003'te, TÜBA İstanbul Ofisi'nde verdiği "Marmara Denizinde Deprem Araştırmaları" başlıklı konuşmanın genişletilmiş şeklidir. Prof. Görür, üslup ve içerik bakımından yerbilimcilerden ziyade halka hitap etmeyi hedeflemiştir. Bu nedenle konular basitleştirilmiş ve herkesin anlayabileceği bir dille yazılmıştır. Bu kitapta sunulan bilgilerin tamamına yakın bölümü, Prof. Görür'ün koordine ettiği veya bizzat yürüttüğü orijinal bilimsel araştırmalara dayanmaktadır.   Yılı: 2003 Yayınevi: Türkiye Bilimler Akademisi Yayınları ISBN: 9789758593484 Genişlik: 15 Yükseklik: 23 Sayfa Sayısı: 63 Türkiye Bilimler Akademisi Yayınları WEB Sitesi'nden alınmıştır.  

Fay’a Seyahat

Fay’a Seyahat : Bir Bilimadamının Not Defterinden 1999 Gölcük Depremi’nden sonra tüm mesaisini adadığı Kuzey Anadolu Fayı’nın Marmara’daki kolunu 31 Mayıs 2007 tarihinde gözleriyle görmek için özel bir denizaltıyla 1239 metre derine daldı. Deniz dibinde yedi saat süreyle kalarak fayı inceledi. İzini sürdüğü fayı, ancak çeşitli uzaktan algılama yöntemleriyle araştırabilmiş bir bilim insanı için bu deneyim Ay’a Seyahat’ten farksızdı. Marmara felaketinin güncesi diyebileceğimiz bu kitap, sayfalarını, 17 Ağustos Depremi’nden bir önceki sabaha açıyor. Gölcük Depremi sonrasında yaşananlar, bugün beklenen büyük İstanbul depremi için sürdürülen deniz araştırmaları ve nihayet Marmara Denizi’nin dibinde yatan fayı gözler önüne seren video görüntüleriyle tarihi bir deneyime tanıklık imkânı sunuyor. Naci Görür görevini başarı ile tamamlamıştı, İstanbul’u tehdit eden fayı bu kez de gözleriyle görmüştü. Fay her şeyiyle kıpır kıpırdı. Birçok yerinde sular ve gazlar fokurduyordu. Bu haliyle 1999 Gölcük Depremi öncesi İzmit Körfezi içerisindeki fay koluna benziyordu. O da günün birinde uyanacaktı…