Farklılıkların Birlikteliği

Bireyler farklı sosyo-kültürel, sınıfsal, etnik, dinsel ve cinsel gruplara ait olabilirler. Ancak herbiri biriciktir ve kendine has özellikler taşırlar.

İslâm, Göç ve Entegrasyon – Güvenlikleştirme Çağı

Uzun yıllar boyunca Batı için bir mutluluk kaynağı olan göç, artık istikrarsızlığın ve güvensizliğin sebebi ya da dar görüşlü politikacılar tarafından iktidarlarının devamlılığını sağlayan bir yönetsellik biçimi olarak görülüyor.

Türkiye’de Çerkesler

Kitapta, Çerkeslerin sosyo-ekonomik yapıları, kültürleri, gelenekleri, ritüelleri, göç yolları ve kentleşme ile birlikte etno-kültürel ve dinsel kimliklerinin nasıl şekillendiği sorularına da açıklık getirmeye çalışılıyor.

Türkiye’nin Göç Tarihi

Türkiye'nin Göç Tarihi Ayhan Kaya Satın almak için tıklayınız. Türkiye'nin Göç Tarihi, 14. Yüzyıldan 21. Yüzyıla Türkiye'ye Göçler adlı bu eser, Anadolu topraklarının yüzlerce yılın ötesine uzanan son derece hareketli, zengin ve o ölçüde de çok yönlü, çok kültürlü sonuçlar yaratan göç tarihinin, dünden bugüne ulaşan hikayesini konu ediniyor. Aslında çalışma, Anadolu coğrafyasının kısa sayılabilecek bir tarihsel dilimi üzerinde yoğunlaşmakta ve genel olarak Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan bu yana gerçekleşen göçlerin yaratmış olduğu toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel yapılanmalarını sonuçlarıyla birlikte ele almaktadır. Bir başka açıdan da bakıldığında bu önemli eser, bir anlamda çok kültürlü Anadolu'yu resmetmekte, bu geniş çerçeve içinde yüzlerce yıl sürekli değişen ama hiçbir zaman tek renkli olmayan zengin ve çarpıcı tabloyu anlamamızı sağlamaktadır. Her biri konularında uzman olan değerli bilim insanlarımızın özgün çalışmalarının yeraldığı kitapta, Türkiye'nin artık giderek artan oranda göçmen kitlesine evsahipliği yapacağı gerçeğinin reddedilemeyeceği vurgulanmakta, toplumumuzun belli bir kesiminde potansiyel olarak varolan ve son Suriyeli göçmenlerin gelmesiyle de yükselmeye başlayan "göçmen karşıtı" söylemlere karşı doğru politikalar üretilmesi önerilmektedir. Bunun da yolu ciddi ve güvenilir toplumsal, siyasal, kültürel ve hukuki bir yapılanma oluşturup, ırkçı, yabancı düşmanı ve ötekini dışlayıcı retoriği tarihin çöplüğüne atıp, doğru ve insani bir dil kullanmaktan geçmektedir. Türk İdari Araştırmalar Vakfı, Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkez(HUGO) ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları'nın ortak yayını olan bu eserin sözkonusu yapılanmanın oluşturulmasına ve Türkiye'deki göç çalışmalarına önemli bir katkıda bulunacağına inanmaktayız. "Bugünki Türkiye'nin nüfus bakımından en önemli dönemi şüphesiz ki, Osmanlı Devleti süresidir. Osmanlı göçle başlamış ve göçle dağılmıştır... 1912/13, 1930'lu ve 1950'li yıllarda yaşanan göçler sayesinde, toplumsal, siyasal ve kültürel değişiklikler ana karakterini kaybetmeden devam etmiştir. Türkiye, sözün kısacası göçler sayesinde kurulmuş, değişmiş ve bugün milli devlet haline gelmiştir." -Prof. Dr. Kemal H. Karpat- "İnsanlık yeni umutlar inşa ...

Belçika Türkleri Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Köprü mü, Engel mi?

Belçika Türkleri Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Köprü mü, Engel mi? Yayınevinden satın almak için tıklayınız. İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyeleri olan Ayhan Kaya ve Ferhat Kentel'in bu araştırması, King Baudouin Vakfı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi tarafından desteklendi. "Euro-Türkler"in bir bölümünü oluşturan Belçikalı-Türkler üzerine yapılan bu çalışmada, Belçika'da göç süreci, göçmenlerin entegrasyonu, bu entegrasyona ilişkin Flaman ve Valon Yaklaşımları ve cumhuriyetçi ve çokkültürlülükçü entegrasyon rejimlerinin yetersizliği ele alınmakta ve Belçikalı-Türkler'in anlam dünyası hakkında ipuçları sunulmaktadır. Yayın Yılı: 2008 Yayınevi: İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları ISBN: 9786053990512 Genişlik: 16 Yükseklik: 23 Sayfa Sayısı: 220 *İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları WEB Sitesi'nden alınmıştır.

Europeanization and Tolerance in Turkey The Myth of Toleration

Europeanization and Tolerance in Turkey The Myth of Toleration Yayınevinden satın almak için tıklayınız. The book questions the popularity of the notion of tolerance in Turkey, and argues that the regime of tolerance has been strengthened in parallel with the Europeanization process, which has boosted the rhetoric of the Alliance of Civilizations in a way that culturalized what is social and political. Yayın Yılı: Yayınevi: Palgrave Macmillan UK ISBN: 9781349336166 Sayfa Sayısı: 259 *Palgrave Macmillan WEB Sayfası'ndan alınmıştır.